Nextcloud

Nextcloud biedt een modern, on-premises samenwerkingsplatform voor inhoud met realtime documentbewerking, videochat en groupware op mobiel, desktop en web.

Nextcloud is sinds 2016 een degelijk en betrouwbaar alternatief voor online diensten voor bestandsuitwisseling van bijvoorbeeld Dropbox, Google, of Microsoft. Inmiddels is Nextcloud ontwikkelt tot een innovatief samenwerkingsplatform.

Naast de standaardapplicaties voor contacten, e-mail, kalender bevat het onder meer applicaties voor chatten en videobellen en realtime samenwerken in een document. Dit allemaal binnen een goed doordachte en consistente webinterface.

All apps - App Store - Nextcloud
The Nextcloud App Store - Upload your apps and install new apps onto your Nextcloud
Een volledige lijst van de in Nextcloud beschikbare applicaties

In tegenstelling tot concurrenten, geeft Nextcloud de mogelijkheid tot volledige controle over de eigen data. De software van Nextcloud is gratis beschikbaar en de broncode is openbaar en beschikbaar onder een openbronlicentie.

Nextcloud is enorm schaalbaar. Van installatie op een minicomputer voor een of meerdere personen, tot een indrukwekkend grote implementatie waarin tientallen miljoenen personen verspreid over vier continenten kunnen samenwerken.

Nextcloud - Open source content collaboration platform
The most popular open source content collaboration platform for tens of millions of users at thousands of organizations across the globe

Nextcloud - Yaats
Het populairste open source samenwerkingsplatform voor content voor tientallen miljoenen gebruikers bij duizenden organisaties over de hele wereld