Bestanden kwijt? Geen probleem.

Bestanden kwijt? Geen probleem.

Bescherming tegen een aanval van kwaadaardige software is als een kat-en-muis-spel. De verdediging loopt altijd achter de feiten aan. Een goede back-up beschermt u tegen verlies van uw bestanden, foto's etc. en zorgt dat u snel weer verder kunt werken.

Bescherming tegen malware is lastig

Is uw computer voldoende beschermt tegen kwaadaardige software (malware)? Hoe erg is het voor u als u uw documenten, e-mail en foto's kwijt raakt?

Onze computers zijn eigenlijk nooit voldoende beschermd tegen kwaadaardige software. Dit is namelijk als een kat-en-muis-spel, waarbij de criminelen steeds nieuwe manieren vinden om de bestaande beveiliging te omzeilen.

En wie klikt niet eens per ongeluk op een e-mail die onze computer wil infecteren met een kwaadaardig stuk software.

Bekend is de malware, die ook wel ransomware of cryptolocker genoemd wordt, en die al uw bestanden, foto's etc. in gijzeling neemt. U krijgt er pas weer beschikking over als u een fors bedrag betaald. Maar we kunnen ook op een heel onschuldige manier onze gegevens kwijt raken, zoals door een kapotte harde schijf.

Een goede back-up helpt

Bescherming tegen gevolgen van een besmetting of aanval is eenvoudiger dan preventie. Het maken van back-ups is een simpele en doeltreffende maatregel. Zodra uw computer besmet is geraakt en uw bestanden gegijzeld zijn, kan de computer middels het terugzetten van een recente back-up eenvoudig worden hersteld.

Gebruiksvriendelijk

We kunnen Veeam Endpoint Backup zo voor u instellen dat u niets meer hoeft te doen dan het vast- en losmaken van het kabeltje van de externe harde schijf. Zodra u deze vastmaakt start automatisch de back-up. Als de back-up gereed is, haalt u het kabeltje weer uit uw computer.

Doordat u uw back-up telkens loskoppelt van uw computer is deze beschermd tegen kwaadaardige software.

Grote voordelen

Middels deze back-up kan uw computer eenvoudig en snel hersteld worden. En als u een bestand kwijt raakt kunnen we deze eenvoudig terughalen uit de back-ups.

Gratis Windows-back-up voor endpoints, servers en desktops - Veeam
Eenvoudige en gratis Windows-back-up voor cloud- en fysieke servers, desktops, endpoints en meer. Beveilig Windows-workloads met Veeam Agent for Windows.
Hoe kan software je computer gijzelen? (En: hoe kun je dat voorkomen?)
De laatste tijd verschijnen er veel berichten in de media over ransomware, software die je computer gijzelt. Wat is ransomware? En wat kun je ertegen doen?
💡
Heeft u vragen of kunt u hulp gebruiken? Neem gerust contact op.