Beeper: 15 chatplatforms in één app

Met Beeper heeft u één app voor al uw chats. Stuur een Whatsapp bericht vanaf uw iPad of ontvang een iMessage op uw Laptop.

Beeper: 15 chatplatforms in één app

Bent u ook meer dan eens op zoek naar de juiste app om terug te komen op een conversatie van eerder: was het nu in Whatsapp, Telegram, Signal of toch op LinkedIn? Beeper lost dit op door 15 chatplatforms in één app te combineren. Zo vindt u in één oogopslag of een eenvoudige zoekterm het eerdere gesprek terug.

Overzicht door een eenvoudig design

Beeper verschaft niet alleen rust en overzicht door alles in één app te combineren, maar ook door een simpel en volgens mij zeer goed ontwerp met drie mappen of ruimtes: Inbox, Archief en Lage prioriteit.

Conversaties met nieuwe berichten verschijnen in de Inbox, conversaties die voorlopig afgerond zijn kunnen (automatisch) verplaatst worden naar het Archief. Gesprekken die je toch even in de focus wilt houden, pin je vast in de Inbox.

Drukke conversaties zoals gezellige groepsgesprekken kunnen verplaatst worden naar de map Lage prioriteit, om later op een geschikt moment door te scrollen. Deze chats verschijnen niet in de Inbox en veroorzaken ook geen notificaties.

Beschikbaar voor elk apparaat

Beeper is beschikbaar op alle populaire platforms: macOS, Windows, Linux, iPhone, iPad, Android and Chrome OS. Dit heeft als voordeel dat je minder afhankelijk van de platformspecifieke devices. Zo kun je bijvoorbeeld sms, Whatsapp en iMessage versturen en ontvangen van al je apparaten waarop Beeper is geïnstalleerd.

In ontwikkeling met sterke focus

Beeper is nog volop in ontwikkeling, zowel aan de voor- als achterkant. Daarom laat Beeper het aantal klanten gecontroleerd groeien. Wil je gebruik maken van Beeper dan kun je je aanmelden. Je wordt dan in een wachtrij geplaatst. Je krijgt bericht zodra je kunt starten met het instellen van de app. Ken je echter iemand die al actief is op Beeper, dan kan deze jou mogelijk uitnodigen. Op deze manier kun je de wachtrij skippen.

Beeper is nu gratis beschikbaar, in de loop van 2023 verwacht het bedrijf te komen met een betaalde variant, Beeper Plus.

Beeper is nu nog volop in ontwikkeling en kan niet alles wat de diverse specifieke apps kunnen. Bellen met Telegram of een stemming via Whatsapp werken bijvoorbeeld niet in Beeper. Beeper richt zich primair op chat en het is dus niet te verwachten dat het andere functionaliteiten van de specifieke apps zal overnemen.

Voorlopig één account per platform

Vooralsnog is het niet mogelijk om in Beeper per platform meerdere accounts te gebruiken. Je kunt slechts één account per platform koppelen aan Beeper. Heb je bijvoorbeeld twee accounts bij Whatsapp, dan kun je er slechts eentje toevoegen aan Beeper.
Het is de verwachting dat later in 2023 deze functionaliteit wel beschikbaar komt met Beeper Plus.

Een extra app

Voor een goede werking van Beeper vereist dat de Whatsapp app op de telefoon geïnstalleerd blijft. Kortom, met Beeper krijgt u een extra app voor al uw chats, maar de andere apps worden niet overbodig en zijn in bepaalde gevallen zelfs onmisbaar.

Koppelingen: kracht en zwakte

Om in al uw Beeper apps al uw chats beschikbaar te hebben, heeft Beeper een infrastructuur waarin koppelingen gemaakt worden met bijvoorbeeld de diverse berichtendiensten, zoals iMessage of Telegram. Zo'n koppeling kan er tijdelijk uitliggen of veroorzaken dat uw berichten met een kleine vertraging binnenkomen of verstuurd worden. Het bouwen en beheren van deze koppelingen vormen de kern van Beeper, maar blijven tegelijk de zwakke schakels. Beeper blijft hierin afhankelijk van de ontwikkelingen bij de gekoppelde diensten.

Tip: voorkom dubbele notificaties, blijf wel bereikbaar

Omdat het raadzaam of zelfs noodzakelijk is om de platformspecifieke applicaties geïnstalleerd te laten, kun je last krijgen van dubbele notificaties. Het advies is dan ook om notificaties in die apps uit te schakelen. Let op, laat notificaties voor oproepen voor bijvoorbeeld een videogesprek ingeschakeld. Zo voorkom je dubbele chat-notificaties, maar mis je geen oproep voor een audio- of videogesprek.

Beeper — All your chats in one app. Yes, really.
A single app to chat on iMessage, WhatsApp, and 13 other chat networks. You can search, snooze, or archive messages. And with a unified inbox, you’ll never miss a message again.