Snel even wat delen

Snel even wat delen

Snel even wat delen met een ander apparaat of met iemand anders, kan soms lastiger zijn dan gedacht. Gebruikers van Nextcloud kunnen vanuit Nextcloud makkelijk een deelkoppeling aanmaken. Ben je echter niet in Nextcloud aan het werk, maar wil je toch snel een bestand of tekstfragment delen, dan kan Snapdrop handig zijn.

Hoe werkt het?

Je en diegene met wie je iets wilt delen bezoek je dezelfde website, in dit geval snapdrop.net. Je ziet onderaan het scherm een icoon met daaronder de tekst "You are known as" met daarachter een willekeurige naam. In onderstaande afbeelding. Meer naar boven in het scherm zie je eventueel andere apparaten in de buurt, die via deze website verbonden zijn met hetzelfde tijdelijke netwerkje.

Een Snapdrop netwerkje met twee apparaten

Na een klik op het icoon van een ander apparaat kun je een bestand selecteren om te versturen. Klik je met de rechtermuisknop dan kun je een berichtje versturen. De ontvanger krijgt te zien dat een bestand wordt ontvangen en vervolgens een schermpje waarin het bestand kan worden afgewezen dan wel worden opgeslagen.

Snapdrop
Instantly share images, videos, PDFs, and links with people nearby. Peer2Peer and Open Source. No Setup, No Signup.
PairDrop
Instantly share images, videos, PDFs, and links with people nearby. Peer2Peer and Open Source. No Setup, No Signup.

PairDrop, een Snapdrop met meer mogelijkheden

Zowel Snapdrop als PairDrop zijn ook zelf te installeren, zodat je via een eigen website de bestanden kunt uitwisselen. Wel zo vertrouwd.

💡
Vragen of hulp nodig? Neem gerust contact op!